Sådan imprægnerer du dit fortelt


 

Her finder du en udførlig guide for, hvordan du imprægnerer dit fortelt. Der er ikke noget værre end at få afbrudt sin campingferie - især ikke pga. utætheder i forteltet. Måske det drypper ned fra stængerne, da der er en utæthed, der hvor stoffet hele tiden bevæger sig mod de vandrette forteltstænger pga. bæsten. Eller måske kommer der vand ind ved lynlåse eller syninger. Uanset hvor vandet kommer ind, er det en gene, så derfor er det en god ide, at imprægnere dit fortelt inden du starter på en ny sæson.

Guide til imprægnering af dit fortelt

 1. Støvsug teltdugen, så støv ikke sætter sig fast i imprægneringen. Især på den lyse tagdug er det let at se støv, som samler sig i imprægneringen.
   
 2. Rengør og tør forteltet. Her kan du bruge Isabellas effektive rengøringsmidler.
   
 3. Bred teltet ud et tørt og rent sted, og husk at der skal være over 12 grader, når du imprægnerer.
   
 4. Mal teltet med imprægneringsvæske. Det kan gøres med pensel, malerrulle eller en forstøver. Pas på ikke at få imprægnering på vinduerne.
   
 5. Teltdugen skal have så meget imprægneringsvæske, at det ikke kan suge mere. Hvis den suger det hele, skal der påføres et ekstra lag.
   
 6. Aftør det overskydende imprægnering med en blød klud, når du kan se, at der stadig er "pytter" tilbage på teltdugen efter 10 minutters tørretid.
   
 7. Har du været uheldig at få imprægneringsvæske på forteltruderne, skal du tørre det af med det samme, ellers klister støvet fast til ruderne. Hvis du har fået den på vognen, kan det fjernes med imprægneringsfjerner.


Hvis hele forteltet trænger til imprægnering, skal du vælge hele dunke med imprægneringsvæske, da imprægneringsspray kun er en nødløsning på turen, og det rækker ikke ret langt. Mængden af imprægneringsvæske du skal købe afhænger af, hvor meget teltet trænger. Så køb rigeligt, så du ikke løber tør midt i processen. De overskydende flasker kan returneres eller bruges til næste år.

Isabella anbefaler, at fortelte imprægneres hvert andet år. Imprægnering holder forteltet tæt, beskytter farverne og forlænger teltets levetid.

Har du yderligere spørgsmål til rengøring og imprægnering af dit fortelt, så skal du være velkommen til at kontakte butikken hos Kronjyllands Camping Center. Vi er eksperter i fortelte og står klar til at hjælpe dig.

Rigtig god arbejdslyst